Testosteron mangel er overordentlig mindre udbredt end marketingkampagner og "du kun tror, du føler bøde" kultur vil have os til at tro.

Ved nu du har sandsynligvis set reklamerne. Fit udseende midaldrende mænd fortæller, hvordan de lægger på vægten, havde mindre energi, og ikke længere var de seksuelle tigre de var i tyverne - indtil, det vil sige, de begyndte at gnide testosteron gel på deres skulder, overarm, eller maven.

Nu er de føler sig mere som de mænd, de plejede at være. Reklamerne nævner ikke en 2009 undersøgelse i New England Journal of Medicine, hvor en gruppe mænd på testosteron substitutionsterapi havde mere end fire gange antallet af hjerte-kar-problemer - så mange, at undersøgelsen skulle standses.

TestosteronDe har heller ikke klart, hvordan risikabelt eksponering for testosteron gel er for andre - kvindelige partnere, børn, selv kæledyr. Gelen er faktisk berygtet for at overføre til andre. Det kan forårsage overskydende hår til at vokse på kvinders ansigter og arme, uddybe deres stemmer, afbryde menstruation, og gøre dem ængstelige og irritabel. Hos børn, kan udsættelse for testosteron geler og cremer forårsage for tidlig pubertet og aggression. Og kæledyr, kan det forårsage aggressiv adfærd og udvidelsen af kønsorganer.

Reklamer gør nævne andre potentielle bivirkninger for den mandlige bruger, kalde dem "sjældne", herunder hævede og smertefulde bryster, blodpropper i benene, øget risiko for prostatakræft, problemer vejrtrækning under søvn (søvnapnø), ændring i størrelsen og formen af testiklerne, og en lav sædtal. Men du er ikke meningen at fokusere på detaljerne. I stedet, bare tænk på den energi, du vil have. Den store sex du vil have. Og musklerne. Det vil være en veritabel sekund ungdomsårene som din aldrende krop brister i ny flor.

Testosteronniveau hos mænd falde med kun 1 til 2 procent et år efter 40 år.

Må ikke få mig forkert. De medicinske eksperter interviewet for denne artikel understreges, at lavt testosteron - også kendt som hypogonadisme eller hypotestosteronemia - er reel for en slank procentdel af mænd. De skyndte sig dog at tilføje,, at en normal "T" niveau for én mand kan være lav for en anden.

Ifølge British Medical Journal (BMJ) har Europa Mand aldring Undersøgelse forudsat det bedste skøn over forekomsten af lav T - defineret som en kombination af seksuelle symptomer og måles testosteron-niveau - at finde, at kun 0,1 procent af mænd i fyrrerne , 0,6 procent i halvtredserne, vil 3,2 procent i deres tresserne, og 5,1 procent af mænd i deres halvfjerdserne opfylder kriterierne for diagnosen.