En stigning i mediernes opmærksomhed for nylig vedrørende den såkaldte "mandlige overgangsalder" har efterladt mange mænd farende til deres læge til at behandle symptomer, de mener kan være relateret til lave niveauer af testosteron. Kaldes også lav-T, andropause, eller (dens medicinske navn) sent debuterende hypogonadisme, ideen bag konceptet af den mandlige overgangsalder er, at faldet i testosteron niveauer, der opstår som mænd alder kan være at producere en karakteristisk og potentielt behandlelige sæt af symptomer.

Men nogle eksperter hævder, at analogien til processen hos kvinder (med nogle forfattere selv bruger terminologien som "mandlige PMS") er blevet udført for vidt. Selv om det er rigtigt, at testosteron niveauer kan falde som en mand aldre, nedgangen i kvindelige hormoner forekommer en betydelig større grad, og symptomerne hos kvinder, der er forbundet med nedsat østrogen niveauer er kendt og er blevet klinisk dokumenteret i årevis.

Symptomer på en potentiel mandlige overgangsalder er mindre klart defineret. Seksuel dysfunktion er en fælles klage, men andre uspecifik symptoms- ligesom depression, humørsvingninger, vægtøgning, eller træthed-er blevet fortolket af nogle som symptomer på en mandlig midtvejskrise ændring ....

Den mandlige overgangsalder Introduktion

mandlige overgangsalderKvinder kan ikke være de eneste, der lider virkningerne af varierende hormoner. Nogle læger er at bemærke, at deres mandlige patienter rapporterer nogle af de samme symptomer, som kvinder oplever i perimenopauseand overgangsalderen.

Den medicinske samfund er i øjeblikket diskuterer, hvorvidt mænd virkelig gå igennem et godt definedmenopause. Læger siger, at mandlige patienter, der fik hormon testosteron therapywith har rapporteret lindring af nogle af symptomerne i forbindelse med såkaldte mandlige menopause.

Hvad er den mandlige overgangsalder?

Fordi mænd ikke går igennem omtales som overgangsalderen en veldefineret periode, nogle læger henvise til dette problem som androgen (testosteron) fald i den aldrende mandlige, eller hvad nogle kalder lavt testosteron. Mænd gør opleve et fald i produktionen af mandlige hormon testosteron withaging, men det sker også med tilstande, såsom diabetes. Sammen med faldet i testosteron, nogle mænd oplever symptomer, der includefatigue, svaghed, depression og seksuelle problemer. Forholdet af disse symptomer til nedsat testosteronniveau er stadig kontroversielt.

I modsætning til overgangsalderen hos kvinder, når hormon produktion stopper helt, testosteron fald i mænd er en langsommere proces. Testiklerne, i modsætning til ovarierne, ikke løber ud af stof, den er nødt til at testosteron. En sund mand kan være i stand til at gøre sperm godt ind i hans firserne eller længere.